Aktif KonularAktif Konular  Forum üyelerinin listesini görüntüleÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumda AraAra  YardımYardım
  KayıtKayıt  GirişGiriş
MyLush (Forum Kilitli Forum Kilitli)
 Lush Türkiye Forum : Lush Ürünleri : MyLush
Message İkonu Konu: saç bakımı Cevapla Yeni Konu aç
<< Önceki Sayfa  Kapalı 6
Yazar Mesaj
cimicib
Newbie
Newbie

Katıldı: 20 Şub 2008
Çevrimiçi: Çevrimdışı
Kota cimicib Cevapbullet Gönderildi: 07 Mar 2009 13:19
Şu ana dek (Rehab, The Blonde, Ultimate Shine, Godiva, New, Karma Komba olmak üzere) birçok Lush şampuanı kullandım. Hiçbirinden %100 memnun kaldığımı söyleyemem fakat yine de içlerinde en sevdiğim The Blonde'dur. Fakat onda bile çeşitli problemler yaşadım. The Blonde'u Veganese ile kullanmıştım fakat saçlarımı serleştirdi bu ikili. Ultimate Shine'dan da memnun kaldım ama ne bileyim tam o da değil istediğim şampuan. Rehab, New ve Karma Komba ehhh... Temizliyorlar, o kadar. Hatta New, mevsimsel saç dökülmeme iyi gelmemişti bile (ki amacı odur). Godiva ise bunların arasında en az memnun kaldığım ürün oldu; saçlarımı arıtmadığı gibi çok çabuk yağlanamasına ve yağ dengesinin bozulmasına neden oldu.

Lush'taki uzuuun şampuan geçmişimi anlattıktan sonra öncelikle hâlâ bir Lush Şampuanı kullanmayı ve memnun kalmayı istediğimi söyleyeyim (yenilen pehlivan güreşe doymazmış :)). İkinci olarak da şunu söyleyeyim; katı ürün kullanmayı tercih ederim.
Saçlarım çok kalın telli olmasa da ince telli ve zayıf hiç değil. Dolayısıyla kalın telliye yakın ve kendiliğinden sert saçlarım var. Kimyasal işlem görmediler. Hâlâ orijinal saçlarımı kullanıyorum yani. Gürlüğünden filan da memnunum. Benim kullanacağım şampuandan beklentim saçlarımı yumuşatması öncelikle. Fakat saçlarım sağolsunlar biraz ilginç olduklarından (daha doğrusu cildim yağlıya dönük olduğundan sanırım) yoğun nemlendiricili ürünler de saçımın yağ dengesini bozup saatler içerisinde saç diplerinde yağlanmaya sebebiyet veriyor. Dolayısıyla saçlarımı yumuşatırken yağlandırmayacak bir şampuan arıyorum ve bu amaç için ürettiğiniz (ve benim parfümünü kullandığım için çok da hevesle aldığım) Karma Komba işime yaramadı. Evet saçlarımı yağlandırmadı ama yumuşatmadı da. Zaten yukarıda bahsettiğim şampuanlardan sadece Godiva'da (o da 2si bir arada ürün olduğu için sanırım) yağlanma problemi yaşadım.
Sonuç olarak sorum şudur bu kadar açıklamadan sonra: HANGİ ŞAMPUANI VE SAÇ KREMİNİ (VE GERKİYORSA SAÇ MASKESİNİ) KULLANMALIYIM?

Şimdiden teşekkürler... İyi çalışmalar...

Not: Bir de, Big'in deneme boyunu kullanmıştım; çok da memnun kalmamıştım. :(
IP IP Girildi
admin
Admin Grubu
Admin Grubu

Katıldı: 27 Nis 2007
Kota admin Cevapbullet Gönderildi: 07 Mar 2009 16:34
Selam cimicib,
yazdiklarinizi okuyunca biraz sasirmadim desem yalan olur. Bu kadar sampuani ne ara kullandiniz?Big%20smile
Daha öncede yazdigim gibi ürünlerimizin etkileri ve faydalari bir-iki kullanimda anlasilacak cinsten degildirler. Bir sampuan secip en az bir ay kadar ayni ürünü kullanmanizi ve ondan sonra karar vermenizi tavsiye ederim. Eger en sevdiginiz sampuan The Blonde veya Karma Komba ise onu kullanmaya devam edin. Bir tek eklemem gereken sey sac kreminizi sac dipleninizin kolay yaglanmamalari icin kulak hizasindan itibaren uclara dogru sürmeyi deneyin. Veganese  sac kremi olarak sizin saciniz icin az gelmis olabilir. Sacinizi görmeden ancak anlattiklariniza dayanarak söyleyebilecegim sey sampuaninizi degil sac kreminizi degistirin ve  ilk önce Coolaulin i bir deneyin eger oda az gelirse o  zaman American Creami deneyebilirsiniz. (( 100g'lik alin saciniza uygun bulursaniz sonra büyük boyunu deneyin) Sac kremleri sac tellerinin kalinligina ve sertligine göre secilmelidir. Veganese en hafif ve ince telli, Coolaulin hafiften normale, American Cream normalden kalin telliye Rethread ise kalin ve sert telli saclar icin uygundur).  Bakim yaparken sacinizin rengini dogal olarak acmayi tercih ediyorsaniz Marylin sac maskesini yoksa eger H'suan Wen Hua yi denemenizi tavsiye ederim. Smile
IP IP Girildi
cimicib
Newbie
Newbie

Katıldı: 20 Şub 2008
Kota cimicib Cevapbullet Gönderildi: 07 Mar 2009 17:47

Cevabınız için teşekkürler admin.

O kadar şampuanı uzun süredir Lush kullanıcısı olduğum için kullanabildim. Sorun olmadı. :) Bir de tabi dediğim gibi çok memnun kaldığım bir şampuan bulamadığımdan her seferinde başka birini denedim. Ve her birini bitirene kadar kullandım. Yani en az 1 ay kullanıp öyle karar verin demişsiniz ama... Ben zaten saydıklarımın her birini ürünler bitene kadar ki 1 ayı geçkin bir kullanım oluyor bildiğiniz gibi... Her neyse.

Saç kremleriyle ilgili bilgilenmem iyi oldu benim için. Zannederim American Cream'i deneyeceğim. Kokusunu çok beğeniyorum çünkü. Ya da Coolaulin'in de kokusuna bakıp ikisinden birini alırım.

Jungle saç kremini de merak ediyorum aslında. Benim istediğim etkiyi yaratırsa onu kullanmayı yeğlerim açıkçası. Dediğim gibi katı ürünleri kullanmayı tercih ediyorum. Bu konuda da beni aydınlatabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler... İyi çalışmalar...
IP IP Girildi
admin
Admin Grubu
Admin Grubu

Katıldı: 27 Nis 2007
Kota admin Cevapbullet Gönderildi: 07 Mar 2009 19:38

Merhabalar Cimicib,

Jungle sac kremini elbette  deneyebilirsiniz. Kullanimi biraz farklidir. Bir parca koparip ya avucunuzun icinde yada ufak bir kapta su ile karistirarak krem haline getirip saclariniza uyguluyorsunuz. Sacinizi duruladiktan sonra tariyorsunuz.  Kullanimi biraz zahmetli ama yinede cok etkilidir. Kullanmaniz gereken miktari ise biraz deneme yanilma metodu ile bulmaniz gerekiyor. Daha ince telliler ufak bir parcayi daha akici bir krem haline getirip kullaniyorlar. Benim gibi  cok gür, sert ve kalin telli ve kuru saclar ise daha büyük bir parcaya ihtiyac duyuyorlar. Bence katlanacaginiz zahmet sonuca degiyor .Wink

güncelleştirildi admin - 07 Mar 2009 19:40
IP IP Girildi
<< Önceki Sayfa  Kapalı 6
Cevapla Yeni Konu aç
Yazıcı versiyonu Yazıcı versiyonu

Forum atla
Yeni konu açma hakkınız yok
Konuları cevaplama hakkınız yok
Mesajlarınızı silme hakkınız yok
Mesajlarınızı güncelleme hakkınız yok
Anket oluşturma hakkınız yok
Anketlere katılma hakkınız yok